Åben navigator for blinde og svagtseende
Sitemap  |   |  Læs op  |  Print
Søg 
INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG TIL KOMMUNEPLANLÆGNINGEN FOR STØRRE SOLCELLE- OG SOLVARMEANLÆG.
Har du ideer og forslag til kommunens planlægning for større solcelle- og solvarmeanlæg? Så send dem til Plan og Miljøudvalget senest den 30. april 2013.

Gribskov Kommunes Byråd har den 20.03.13 besluttet at indkalde idéer til planlægning af solcelle- og solvarmeanlæg på baggrund af en konkret ansøgning fra Helsinge Fjernvarme om at etablere et solvarmeanlæg syd for Helsinge mellem Kildevejen og det endnu ikke udbyggede boligområde Ammendrup Bygade. En anden årsag til idé-indkaldelsen er, at der er en stigende interesse for at etablere solcelle-anlæg, og det vil derfor ikke være overraskende, hvis kommunen i den kommende planperiode modtager en eller flere ansøgninger om netop etablering af solcelle-anlæg.

Udbredelsen af solvarme- og solcelleanlæg vil bidrage til at mindske CO2-udledningen og vil give en mere bæredygtig varme- og elforsyning, men hvor skal de ligge? og hvordan skal de samtænkes med landskab, natur og andre interesser.

Hovedspørgsmål til planlægning er således:

  • Skal der åbnes mulighed for placering af et større solvarmeanlæg ved Helsinge syd for Kildevejen? (se kort nedenfor)
  • Hvilke retningslinjer skal gælde for udformning af solvarmeanlægget?
  • Hvilke retningslinjer skal generelt være gældende for lokalisering af større solvarme- eller solcelleanlæg.Kortet viser det areal på ca. 45-50.000 kvadratmeter, hvor Helsinge Fjernvarme ønsker at udvide produktionen af solvarme. Det ligger mellem Kildevejen og det uopførte boligområde Ammendrup Bygade på matr. nr. 3c Ammendrup By, Helsinge.

Ideer, forslag og kommentarer til kommuneplanlægningen skal være kommunen i hænde senest 30. april 2013

Idéer kan sendes til

tms@gribskov.dk

eller

Plan- og Miljøudvalget
Rådhusvej 3
3200 Helsinge

Spørgsmål vedr. idé-indkaldelsen eller den gældende detailhandelsplanlægning rettes til

Mikkel Zwergius Christensen
Planlægger
tms@gribskov.dk

Gribskov Kommune - Rådhusvej 3 - 3200 Helsinge - e-mail: tms@gribskov.dk